Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Глинянській громаді відкрили притулок для жінок, які постраждали від домашнього насильства

Тут одночасно у семи облаштованих кімнатах зможуть тимчасово проживати до 22 осіб, зокрема діти.

Сьогодні, 5 січня, у Глинянській громаді дали старт роботі притулку «Покрови Пресвятої Богородиці» – для осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, а також осіб, які постраждали від протиправної діяльності торгівлею людьми.

Прихисток створили на базі відреконструйованої  одноповерхової будівлі, де раніше була поліклініка. Профінансувала роботи з реконструкції та облаштування притулку американська письменниця, філантропка, телеведуча та  бізнесменка  Мітці Пердью через благодійний  фонд «Сієнтія Юкрейн». Вартість робіт – 8,6 млн грн.  Проєкт реалізували у співпраці з Львівською РВА,  Глинянською міською радою та благодійниками. 

«Це вже четвертий подібний заклад, який відкрили у Львівській області за минулі два роки. Величезне дякую благодійникам, завдяки яким це стало можливим. До слова, пані Пердью навіть продала свою каблучку, яку їй подарував чоловік, щоб допомогти жінкам і дітям в Україні. Дякую поліції, яка працює над превенцією такого роду злочинів. І ті, хто їх здійснює, будуть нести покарання. Дякую захисникам і захисницям за те, що вони виборюють і відривають нас від «руского міра», слоганом якого є «б’є – значить любить».  Ми – інші й інше ставлення маємо впроваджувати кожен у своїх громадах. Я б хотів, щоб у цьому притулку було якомога менше людей, а суспільство було менш агресивним і більше поважало один одного, наше завдання – цьому всіляко сприяти», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Як поінформували правоохоронці, лише за 5 днів нового року до Нацполіції у Львівській області скерували понад 100 заяв про домашнє насильство. Відтак проблема залишається актуальною.

У відреконструйований притулок можуть звернутись дівчата та жінки, які постраждали від домашнього насильства.

«Дуже важливо, що жінки можуть звернутись по допомогу, і знатимуть, що вони не залишились наодинці зі своєю бідою. Притулок – це місце насамперед безпеки, затишку та комфорту. Ми завжди наголошуємо, що важливо не замовчувати проблему, а звертатись по допомогу якомога швидше», – зазначила завідувачка притулку Галина Ганачівська.   

Тут одночасно у семи облаштованих кімнатах зможуть тимчасово проживати до 22 осіб, зокрема діти. Є ліжечка для немовлят, а також кімната, облаштована згідно з інклюзивними вимогами.

У прихистку жінка може перебувати до 3 місяців. З нею працюватиме фахівець із соціальної роботи, а також психолог та юрист при потребі. Завдання – вивести особу чи сім’ю із кризової ситуації, в якій вона опинилася.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ