Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Городоцькому районі лікаря, взятого на хабарі, випустили під заставу 100 тис. грн

Прокуратура Городоцького району Львівської області впродовж січня цього року порушила дві кримінальні справи з ознаками корупції. Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Так, на даний час триває досудове слідство у кримінальній справі, порушеній за ч.3 ст. 368 КК України стосовно завідувача поліклінікою Л., що вимагав та одержав від громадянина Н. хабар у сумі 1400 грн. за видачу останньому медичних довідок.   Постановою слідчого прокуратури Городоцького району нечистого на руку лікаря відсторонено від займаної ним посади. Судом обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 100 тис. грн.  

Ще одна кримінальна справа за вказаною статтею Кримінального Кодексу України порушена стосовно заступника міського голови з питань діяльності виконавчого органу однієї з міських рад (м. Комарне) району Б., який, будучи службовою особою, яка займає відповідальне становище, одержав від Г. хабар на суму 4 тис. грн. за сприяння у видачі виконавчим комітетом міської ради рішення про дозвіл на лоткову торгівлю.   У вказаній кримінальній справі триває досудове слідство. Постановою Городоцького районного суду Б. обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 25 тис. грн.  

Окрім того, прокурором Городоцького району уже закінчено досудове слідство у кримінальній справі про обвинувачення землевпорядника однієї з сільських рад П. (спеціаліста першої категорії), за ч.4 ст. 191, ч.2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України.   Встановлено, що обвинувачена, використовуючи своє службове становище , всупереч інтересам служби підробила один з витягів із рішення сільської ради та заволоділа майном територіальної громади села на суму понад 92 тис. грн.  

Також, як з’ясовано під час досудового слідства, землевпорядник, внісши завідомо неправдиві відомості у низку витягів з рішення сесії сільської ради, незаконно вивела з власності територіальної громади села земельні ділянки площею 0, 1607 га, загальна вартість яких, згідно з експертною грошовою оцінкою, становить більше 219 тис. грн.   З метою відшкодування збитків, завданих такими злочинними діями, на майно обвинувачуваної накладено арешт на загальну суму 219 тис. грн. та пред’явлено позов на суму понад 92 тис. грн.   На даний час судовий розгляд кримінальної справи триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ