Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У ГПУ підтвердили призначення Сакварелідзе прокурором Одещини, - Корчілава

У Генеральній прокуратурі України підтверджують інформацію про призначення заступника глави ГПУ Давіда Сакварелідзе прокурором Одеської області (за сумісництвом). Про це колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні Бачо Корчілава написав у Фейсбуці.

"Учора (14 вересня - ред.) з'явилася інформація що Давід Сакварелідзе буде призначений прокурором Одеської області. Вчора вона й підтвердилася, але без особливих деталей. Сьогодні з ранку розмовляв із багатьма джерелами в Генпрокуратурі України і з'ясував наступне. Перше - завтра чи післязавтра буде опублікований офіційний наказ про призначення Сакварелідзе на цю посаду, але в той же час він не втратить посади заступника генерального прокурора України та куруватиме Генеральною інспекцією (тих, хто повинен виявляти і заарештовувати прокурорів) і процес реформ", - написав Корчілава.

За його даними, "сам Сакварелідзе погодився суміщати ці дві посади тільки тому, що зараз в Одесі Саакашвілі дуже потрібна своя, перевірена людина, яка буде всіляко сприяти у справі боротьби з корупцією та контрабандою. Ще одна деталь: Сакварелідзе призначать заступників, яких він сам представить, тому що більшу частину часу він усе одно буде проводити в Києві і займатися реформуванням Генпрокуратури".

Як повідомляв Укрінформ, у прес-службі ГПУ 14 вересня не підтвердили й не спростували нового призначення Сакварелідзе.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ