Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Грузії ініціюють імпічмент президентці Саломе Зурабішвілі

Керівна партія "Грузинська мрія" запускає процедуру імпічменту президента Грузії Саломе Зурабішвілі. Причина – візити президента до Європи, неузгоджені з урядом.

Про це оголосив лідер партії Іраклій Кобахідзе, передає телеканал Mtavari.

"Вчора і позавчора ми неодноразово зазначали, що попри грубе порушення Конституції, завершити процедуру імпічменту в нинішній політичній ситуації неможливо, щоб довести імпічмент до кінця, потрібна підтримка 100 народних депутатів, і без голосів радикальної опозиції вона не має перспективи реалізації. Але, попри це, ми прийняли рішення на політраді розпочати процедуру імпічменту президента, перш за все, це наша відповідальність перед Конституцією Грузії", — сказав він.

За словами Кобахідзе, візити президента є "контрпродуктивними" і можуть перешкодити здобуттю Грузією статусу кандидата на вступ до ЄС.

Він також заявив, що "Грузинська мрія" звернеться до Конституційного суду: "Конституційний суд офіційно підтвердить грубе порушення Конституції президентом".

Голова "Грузинської мрії" також заявив, що на голосуванні знову з'явиться координація між президентом і "радикальною опозицією".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ