Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією  |  Волинь

У Харкові презентували видання про військових капеланів та календар на 2020 рік

25 грудня відбулася презентація видань Українського інституту національної пам’яті «Капелани. На службі Богу і Україні» та календаря «Українські жінки ХХ століття». Про це інформує прес-служба УІНП.

Представила нові напрацювання Інституту очільниця Північно-Східного міжрегіонального відділу Марія Тахтаулова.

Завдяки гостеві, капелану Харківського прикордонного загону о. Геннадію, презентація перетворилася на жваву розмову про… вічне: як співвідноситься із Божою заповіддю «не убий» збройний захист своєї Батьківщини?

Допитливі почули не лише виважену відповідь на поставлене питання, а й докладну, оперту на власний досвід,  розповідь про пастирську службу в умовах бойових дій. Присутні у залі змогли дізнатися, як зароджувався інститут військових капеланів, що він являє собою зараз і на які взірці орієнтується.

Не менш цікавими були і спогади о. Геннадія про свою паству – тих, хто захищає зараз Україну на Сході.

Всі охочі – а їх було достатньо! – отримали наприкінці презентації ілюстрований календар «Українські жінки ХХ століття». Не лише настінну прикрасу, а ще й нагадування про видатних українок, чиї ювілеї будемо відзначати у наступному році – від венесуельської художниці до військової льотчиці.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на базі одного з підрозділів зі складу Об'єднаних сил відбулася зустріч Головного капелана ЗС Латвії Елмарса Плявінша з капеланами військових частин. Тематикою семінару стало вивчення питання як стати успішним капеланом

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ