Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Харкові за рік планують виловити і знищити 7 тисяч бездомних тварин

За рік в Харкові, за задумом чиновників, повинні відловити сім тисяч двісті безпритульних тварин. Відповідний тендер 19 грудня оголосив департамент житлового господарства Харківської міської ради, - повідомило видання KHARKIV Today.

Вартість робіт - 7 мільйонів гривень. Термін дії угоди розрахований до 31 грудня 2018 року. Документацією передбачено вилов і евтаназію чотирьох тисяч собак і трьох тисяч кішок. І лише двісті кішок після вилову і стерилізації повернуть в ареал проживання.

У квітні 2017 року міськрада уклала угоду на вилов і евтаназію безпритульних тварин. За квітневою угодою 3 мільйони 197 тис. грн витратили на евтаназію 4844 собак. Два мільйони 288 тисяч витратили на вилов і евтаназію 2957 кішок. Сто бездомних кішок стерилізували і відправили в ареал проживання. На ці цілі витратили 84 тис. 600 грн.

За кошторисом, вилов і евтаназія однієї собаки обходиться в 660 грн. За вилов і ліквідацію бездомної кішки харків'яни заплатили 774 грн. Стерилізація кішки коштувала трохи дорожче - 846 грн.

Відзначимо, що в середу, 20 грудня, на сесії міської ради депутати схвалили «Програму регулювання чисельності тварин в Харкові», розраховану до 2022 року. На неї виділять 23 млн грн. Пікет зоозахисників і волонтерів, які вимагають замінити евтаназію стерилізацією, залишився поза увагою керівництва міста.

MyKharkov.info

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ