Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Харкові затримали екс-парламентарку КПУ за підозрою у сепаратизмі

У Харкові правоохоронці затримали екс-парламентарку, екс-першого секретаря Харківського обкому забороненої Комуністичної партії України Аллу Александровську. Про це повідомив її адвокат Олександр Шадрін.

«Обшук, затримання без визначення слідчого судді, суть підозри, клопотання про утримання під вартою без права застави стосовно народного депутата України чотирьох скликань, почесного громадянина Харкова Александровської Алли Олександрівни», – написав він.

Зауважується, що обшук проводився вдома в Александровської 28 червня.

«Вона затримана. Їй інкримінують статтю щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і статтю щодо пропозиції, обіцянки або надання неправомірної вигоди службовій особі», – повідомив Шадрін в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

У прес-службі прокуратури Харківської області підтвердили проведення слідчих дій щодо Александровської. «Дійсно проводиться ряд слідчих дій в рамках кримінального провадження. Слідчі діють в рамках Кримінального процесуального кодексу України», – сказали в прес-службі.

Згідно інформації СБУ, Александровська, та її син Олександр, який перебуває на території Росії, нібито намагались підкупити керівництво та депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту та президента щодо змін до Конституції з питань федералізації.

«За підписи під документом комуністи пропонували дев’ять тисяч доларів США. Водночас, за оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів в декілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 24 червня співробітники СБУ перед початком позачергової сесії міської ради міста Південне у Харківській області затримали «посередника», нібито пов’язаного з підозрюваними, на передачі посадовцю міськради частини хабара за прийняття звернення про федералізацію.

«Потім, на прохання правоохоронців, міські депутати зімітували внесення до порядку денного сесії питання про прийняття звернення. Такі дії дозволили оперативникам спецслужби зібрати необхідні докази та затримати інших причетних до операції російських спецслужб. Унаслідок спецоперації правоохоронці затримали всіх відомих активних членів групи. Зокрема, екс-нардеп Алла Александровська затримана згідно зі статтею 208 КПК України, вирішується питання щодо її арешту. Її сину Олександру, який переховується в Росії, повідомлено про підозру та оголошено у розшук», – повідомляє прес-служба СБУ.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ