Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У хмельницьких школах оголошено бій репетиторству

Нещодавно начальник управління освіти Хмельницької міської влади Роман Миколаїв звернувся до вчителів і закликав їх не займатися репетиторством у стінах навчального закладу, що викликало шквал обговорень у місті. Про це пише pedpresa.ua.

Учителям заборонять заробляти додаткові кошти в школах. Йдеться лише про платні уроки, які проводяться в межах школи і для своїх учнів. “Заняття не повинні відбуватись у приміщенні шкіл. Неприпустимо, коли репетитором для учня є його вчитель із цього предмета. Розуміємо, для чого такі речі робляться. Коли раптом у певного учня занижуються оцінки, а після відвідання кількох занять оцінки підвищуються“, – говорить Роман Миколаїв. Вчителям в управлінні  «пригрозили» жорсткою дисциплінарною відповідальністю.

Про це говорять у стінах навчальних закладів, шепочуться в учительських.  Десь можна зрозуміти вчителів, чому вони йдуть на такий крок.

“Хочете бути репетитором – реєструйтесь! – каже адвокат Богдан Ткачук. – Репетиторство – це поняття «народне». Як таке, поняття «репетиторство» в законодавстві України не визначено. Якщо перевести вказане поняття в юридичну площину, то це буде надання освітніх послуг. При цьому для того, щоб такі послуги надавати, варто зареєструватися фізичною особою-підприємцем, отримані доходи декларувати та сплачувати з них податки. Прямої заборони на використання приміщень шкіл для репетиторства Закон України «Про загальну середню освіту» не містить. Однак це не означає, що педагог може використовувати класні приміщення для, фактично, власних потреб і власного заробітку, з якого не сплачуються обов’язкові державні збори та платежі. Із метою припинення незаконного використання шкільних приміщень для власних потреб адміністраціям шкіл слід внести в правила внутрішнього трудового розпорядку пряму заборону на використання вказаних приміщень у час, не передбачений навчальним планом і розкладом занять.

pedpresa.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ