Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Івано-Франківську священники викладатимуть у школах: освітяни і священники підписали меморандум

У понеділок, 30 серпня, в Івано-Франківську під час конференції керівників закладів освіти представники духовенства міста і підписали меморандум про співпрацю з франківськими закладами освіти.
фото - facebook.com/ruslan.martsinkiv

Про це написав у своєму Facebook мер міста Руслан Марцінків.

З освітянами меморандум підписали Івано-Франківське Архієпархіальне Управління УГКЦ в особі Архієпископа та Митрополита Кир Володимира Війтишина, Івано-Франківська єпархія ПЦУ в особі високопреосвященнішого Митрополита Галицького Кир Андрія Абрамчука та Івано-Франківсько-Галицька єпархія УПЦ ПЦУ в особі Митрополита Івано-Франківського і Галицького Іоасафа Василиківа.

За словами Марцінківа, востаннє така угода підписувалася аж у 1992 році і він вважає, що її "давно треба було оновити".

"Зараз ідуть «непрості» тенденції і на світовому, і на всеукраїнському рівнях… Для нас же важливо будувати Україну на засадах духовності та християнських цінностей, зберегти свою традицію. Потрібно, щоб наші діти у цьому складному світі не почувалися самотніми та відчували міцну опору – опору віри", - написав він.

Водночас Сергій Горбачов, перший освітній омбудсмен  зазначив, що запровадження курсу з основ християнської етики у школі порушує Конституцію України. Про це він сказав у коментарі виданню Ліга.life.

«Освіта у нас має світський характер. Будь-які курси у державній або комунальній школі, які просувають в освітньому просторі певну релігію, неприпустимі. Ми не говоримо, добре це чи погано – якісь курси релігійного спрямування. Ми говоримо винятково про правовий аспект»,  — зазначає омбудсмен.

Горбачов каже, що пропагувати будь-яку релігію в школах — незаконно. Натомість потрібно давати можливість дітям знайомитися з різними культурами, не нав’язуючи при цьому своє бачення і свою релігію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ