Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У кабінеті заступниці генпрокурора України знайшли пристрій для прослуховування

У кабінеті заступниці генерального прокурора Анжели Стрижевскої виявлений пристрій для прослуховування. Керівництво ГПУ не санкціонувало "прослушку".

Правоохоронці виявили в кабінеті заступниці генерального прокурора Анжели Стрижевскої пристрій для прослуховування, передає DW

Про це у понеділок, 19 серпня, повідомила прессекретарка генпрокурора Лариса Сарган. Пристрій був виявлений 17 серпня, на місце була викликана слідчо-оперативна група СБУ, яка зафіксувала цей факт та зареєструвала кримінальне провадження.

ГПУ пов'язує наявність пристрою для прослуховування з тим, що Стрижевська є керівником прокурора, який підтримує адмінпротокол щодо директора НАБУ Артема Ситника, повідомила Сарган. Вона додала, що для санкціонованого прослуховування кабінету одного з керівників ГПУ необхідний дозвіл від генпрокурора або від його заступника.

"Відповідно, у даному випадку мав би бути дозвіл від керівника САП-заступника генпрокурора. Натомість жоден із заступників ГПУ, генпрокурор чи керівник САП таку "прослушку" не санкціонували", - повідомила Сарган.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ