Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Кабміні планують послабити карантин в Україні

До Кабінету міністрів внсли протокольне доручення щодо послаблення карантинних заходів на території України. Пом’якшення стосуватимуться, зокрема, проведення концертних, масових, культурних заходів.
Фото ілюстративне

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

"Прошу внести протокольне доручення, внести зміни до постанови КМУ від 9 грудня 2020 року… за умови негативного результату тестувань на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або експрес-тесту на визначення антигену до коронавірусу, що проведене не більш як за 72 години до проведення заходу або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, всіх відвідувачів та співробітників розширити можливості для проведення концертних, масових, культурних заходів, дозволити працювати різним типам засобів розміщення, зняти часові обмеження для закладів громадського харчування та самоізоляції громадян. Також дозволити перетин кордону іноземцям певних країн", - повідомив Ткаченко.

МОЗ, МЗС, Мінфіну, Мінекономіки, Мінюсту, секретаріату КМУ було доручено в дводенний термін оформити зазначене рішення актом КМУ відповідно до регламентних вимог та подати на підпис прем’єр-міністру України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ