Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Казахстані ліквідували Комуністичну партію

У Казахстані Спеціалізований міжрайонний економічний суд Алмати виніс рішення про ліквідацію Комуністичної партії. Про це 4 вересня повідомив ресурс Tengrinews.kz з посиланням на керівника прес-служби міського суду Куандик Ешімета.

«Міністерство юстиції Казахстану звернулося з позовною заявою до суду, в якому просило ліквідувати Комуністичну партію Казахстану, адже за результатами перевірки діяльності партії виявили порушення вимог законодавства. Суд постановив позов Мінюсту задовольнити, ліквідувати громадське об'єднання «Комуністична партія Казахстану», стягнути з неї держмито в розмірі 1 982 тенге. Рішення від 7 серпня», - зазначив Ешімет, додавши, що тепер рішення суду вступило в силу.

Як повідомляється, Комуністична партія була зареєстрована 27 серпня 1998 року, потім перереєстрована у 2003 році. За результатами виборів 1999 року, партію в Мажилісі представляли два депутати, які пройшли за партійним списком. У 2004 році партія розкололася, і від неї відокремилася Комуністична Народна партія Казахстану.

Нагадаємо, Казахстан є важливим партнером Європейського Союзу. За даними Єврокомісії, майже 6% сирої нафти, імпортованої в ЄС в 2010 році, імпортували з Казахстану. Так, колишня радянська республіка є п'ятим за величиною експортером нафти в ЄС, після Росії, Норвегії, Лівії та Саудівській Аравії. Влітку 2015 року країна після майже 20 років перемовин вступила в СОТ.

Тиждень

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ