Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Конгресі США обіцяють "рішучу відповідь", якщо Трамп скасує санкції щодо Росії

При спробі обраного президента США Дональда Трампа скасувати введені президентом Бараком Обамою антиросійські санкції, він повинен буде чекати "рішучої відповіді". Про це заявив в інтерв'ю телеканалу ABC News член Палати представників Конгресу США демократ Адам Шифф.

Політик також закликав до подальшого посилення санкцій проти РФ.

"І демократи, і республіканці разом представлять пакет більш жорстких санкцій. Ми не думаємо, що вжиті заходи є достатніми для стримування Росії", – заявив він.

Шифф підкреслив, що в Конгресі ні в кого немає сумнівів у тому, що саме РФ стоїть за кібератаками. За словами конгресмена, такі сумніви є лише у Трампа.

"Якщо він (Трамп) хоче завоювати довіру, як президент він повинен припинити міркувати подібним чином. Він повинен припинити принижувати американську розвідспільноту, він повинен довіряти їм", - заявив Шифф.

Раніше Трамп піддав сумніву твердження про те, що саме РФ атакувала сервери демократів.

У четвер, 29 грудня, президент США Барак Обама підписав указ про введення санкцій проти Росії за хакерські атаки і втручання у виборчий процес. До санкційного списку Мінфіну США включили шість фізичних осіб і п'ять організацій, включаючи Федеральну службу безпеки РФ і Головне розвідувальне управління Генштабу Міноборони Росії.

Крім того, Держдепартамент США повідомив про видворення з країни 35 російських дипломатів і закриття двох дипломатичних представництв у штаті Меріленд і Нью-Йорку, давши зрозуміти, що співробітники російського посольства займалися шпигунством.

Перед цим Reuters повідомило, що нові санкції проти РФ включатимуть економічні та дипломатичні обмеження, а також публікацію компромату на російських чиновників і близьких до Кремля бізнесменів.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ