Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У координаційних центрах Львівщини за тиждень опрацювали понад 350 звернень

За минулий тиждень Координаційні центри Львівської області отримали 368 звернень. Про це повідомляє Львівська ОВА.
Фото: Львівська ОВА

Більшість з них від ВПО літнього віку та людей з інвалідністю, які мешкають у МТП області. Основні запити це: психологічна допомога дітям, фінансово-гуманітарна підтримка, проживання людей з інвалідністю.

Гуманітарний напрямок роботи Центрів цього тижня підтримали:

Окрім гуманітарної допомоги у координаційних центрах надають юридичні консультації для ВПО, людей з інвалідністю та пенсійного віку, родин військових.

Юридичну підтримку звернень підтримували: Право на захист, БО «Я-Маріуполь», Норвезька рада у справах біженців в Україні, Данська рада у справах біженців / DRC, Центр «Жіночі перспективи».

Психологічну підтримку у координаційних центрах дітям та підліткам  надавали: психологи МФ Охорони здоров’я та навколишнього середовища «Регіон Карпат» NEEKA, БФ «Людина в біді» People in Need Ukraine, Мальтійська служба допомоги, Благодійний Фонд «Карітас Львів УГКЦ», психологи координаційних центрів за підтримки БФ «Міжнародний Медичний Корпус».

Волонтери Медико-психологічна допомога Волонтерська спільнота️, які з перших днів війни перебувають на Львівському вокзалі, надають допомогу евакуйованим, які прибувають щодня. Основні напрями: Покровськ, Херсон, Запоріжжя. Найбільш запотребованою допомогою є: супровід, інформаційна допомога, висадка маломобільних людей, психологічні консультації, поселення людей старшого віку та людей з інвалідністю. Аналітику забезпечує Громадська організація «Птаха України».

БО «Міжнародний Медичний Корпус» провів зустріч на цьому тижні, щоб підкреслили важливість координації та спроможності на місцевому рівні підтримувати заходи розвитку ментального здоров'я.

«Міжнародний Медичний Корпус» є стратегічним партнером, за допомогою якого здійснюють надання допомоги в координаційних офісах Львівщини.

Також в районах надають допомогу психологи, які працюють в рамках проєкту у Львівській області і реалізують у співпраці з дитячим фондом ООН (UNICEF UNICEF Ukraine) і Регіон Карпат NEEKA Ukraine за підтримки народу Японії.

Нагадуємо, з ініціативи начальника Львівська обласна державна адміністрація Максим Козицький офіси координаційного центру працюють у кожному районі Львівщини, керівник центрів – Галина Бордун.

Анкета для отримання допомоги в Координаційному центру при Львівській ОВА.

Усі посилання Координаційного центру при Львівській ОВА: https://linktr.ee/coordination.centers.lviv

1684 – цілодобова гаряча лінія для Львівщини.

032 2596031 – гаряча лінія для абонентів, які перебувають в інших областях України.

Номер гарячої лінії «Медико-психологічної допомоги»: 0 (68) 003 40 14 

Контактні дані: [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ