Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Косові відбулися спільні навчання українських та угорських військовослужбовців

Військовослужбовці українського національного контингенту в Косові, Республіка Сербія, провели спільні навчання разом з представниками угорського контингенту, які нещодавно прибули в рамках чергової ротації. Про це повідомили у прес-службі МОУ.

Мета навчань – відпрацювання злагодженості дій під час виконання завдань із забезпечення безпеки та вільного пересування військ KFOR. Навчання проводились на оперативній базі САМР VRELO в умовах, максимально наближених до міської місцевості.

Аби дістатися в район зосередження, визначений особовий склад українського національного контингенту з інженерною та іншою технікою здійснили марш на відстань понад 70 кілометрів.

Дорогою умовні мітингувальники, роль яких виконали українські військовослужбовці, намагались блокувати рух колони. Після відпрацювання дій особовим складом угорського контингенту щодо вгамування натовпу українці розпочали пошук вибухонебезпечних предметів та розмінування штучно зроблених завалів. За допомогою інженерної техніки ліквідували перешкоду, що дозволило колоні продовжити рух.

Також учасники навчань відпрацювали спільні дії в екстремальних та непередбачуваних ситуаціях, порядок евакуації поранених.

Нагадаємо, на Росії пройдуть військові навчання за участю 6 країн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ