Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Ковелі відкрили Транскордонний центр діалогу культур

фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
фото - Ковель Медіа
1/5
У п'ятницю, , 25 червня, у Ковелі відбулось відкриття Транскордонного центру діалогу культур на базі реконструйованих приміщень стадіону «Локомотив».

Про це пише Ковель Media.

Проєкт реконструкції відбувався у рамках програми добросусідства ЄС Польща-Білорусь-Україна за рахунок грантових європейських коштів та спільними зусиллями з Ковельською міською радою.

На відкриття завітали партнери проєкту та почесні закордонні гості з Польщі та Білорусі, зокрема Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк, бургомістр польського міста Щучин Артур Кучиньскі, представник Центру досліджень та розвитку в місті Торуні Єжи Рутковський, представник білоруського міста Щучин Андрій Шкіндеров і Піотр Франашек – директор Центру Міжкультурних творчих ініціатив у Любліні.

Також серед почесних гостей були заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа, заступник голови обласної ради Григорій  Пустовіт, народна депутатка України Ірина Констанкевич, депутати Ковельської міської ради та громадські активісти.

Ковельський міський голова Ковеля Ігор Чайка разом із Андрієм Шкіндеровим та Артуром Кучиньскі урочисто перерізали стрічку.

Зазначимо, що для будівництва футбольного поля урядом виділено кошти в розмірі 20-ти мільйонів гривень з державного бюджету. За умовами тендеру, який відбувся 23 червня, переможець зобов’язаний здати об’єкт в експлуатацію до кінця 2021 року.

Крапкою в урочистій частині стало підписання декларації про співпрацю в Програмі «Kultura Ponad Granicami Europy — Polska – Ukraina 2021» між Олегом Унігою, Володимиром Казаріним, Єжи Рутковським та Піотром Франашеком. Партнери мають наміри піднімати ініціативи та проєкти, спрямовані на реалізацію культурних, освітніх, наукових та мистецьких цінностей, забезпечуючи доступ до них місцевим громадам. Також було досягнено домовленість про сприяння обміну досвіду та досягненнями молоддю, фахівцями, стажерами, підтримуючи аматорський та оргіназаційний рух майстрів, творців та художників, проведення конференцій або спеціальних фестивалів культури та мистецтва, створення виставок, галерей, інститутів, а також творчих майстерень.

На завершення події гості мали змогу подивитись на виступи творчих колективів талановитих ковельчан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ