Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Ковелі зареєстрували рекорд України – "Найвищий бронзовий пам’ятник Шевченку"

22 серпня, пам’ятник Тарасу Шевченку в Ковелі офіційно внесли до Національного реєстру рекордів України, як найвищий бронзовий монумент Кобзарю.
фото - Ковель Медіа

Про це інформує Ковель Медіа.

Спочатку слово надали колишнім міським головам – Анатолію Семенюку (головував у 1991-1998 роках) та Ярославу Шевчуку (2002-2006).

Анатолій Семенюк згадував, як вибирали місце під пам’ятник, бо колись цю територію затоплювала Турія, як у часи економічного занепаду вкрай складно було збирати кошти.

Ярослав Шевчук похвалив Анатолія Семенюка, який дуже багато зробив, щоб у Ковелі був цей пам’ятник. Але потрібно було збудувати парк, який став окрасою міста.

За його словами, парк в декілька разів перекриває вартість пам’ятника. Сюди завезли більше 100 тисяч «кубів» землі. Площа парку – 2,5 га. З коштами на парк і пам’ятник чи не найбільше допомогли тодішній депутат Верховної Ради України від Української народної партії Борис Загрева та академік Микола Жулинський, який очолює у Києві братство волинян.

Представник Національного реєстру рекордів України Олег Волочков, який приїхав до нашого міста, повідомив, що було зроблено заміри і визначено висоту пам’ятника Тарасу Шевченку в Ковелі – 7 метрів 90 сантиметрів. 

Він вручив сертифікат, який засвідчує рекорд, ініціаторці Ользі Яренчук. Такий же сертифікат отримав і міський голова Ігор Чайка

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ