Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кремлі натякнули на дати можливої зустрічі Путіна і Байдена

Помічник президента РФ Володимира Путіна натякнув, що зустріч Путіна і президента США Джо Байдена може відбутися у червні, але на робочому рівні її ще не обговорюють.

Як повідомляє "Європейська правда" з посиланням на ТАСС, про це заявив помічник Путіна Юрій Ушаков в ефірі програми "Москва.Кремль.Путин" на телеканалі "Россия-1".

Він сказав, що з боку американської сторони "є сигнали" щодо проведення зустрічі, проте на робочому рівні майбутній саміт поки не обговорюють. 

"Поки ще немає [обговорення на робочому рівні], але сигнал отримано, розглянемо", - зазначив Ушаков, додавши, що рішення буде залежати від багатьох факторів. 

Ушаков зазначив, що можливим часом зустрічі "називають червень, є навіть конкретні дати" - але не уточнив, хто саме називає такі терміни та про які дати йдеться. 

Нагадаємо, під час останньої телефонної розмови Байден запропонував Путіну зустріч у третій країні для розмови про питання спільного інтересу, зокрема і про Україну.

Того ж дня відбулася телефонна розмова Путіна і президента Фінляндії, у якій Саулі Нііністьо висловив свою стурбованість через ситуацію в Україні і заявив про необхідність переговорів і прийняття заходів щодо зниження напруги.

Фінляндія запропонувала США та Росії прийняти можливу зустріч Путіна та Байдена.

Таку пропозицію висунула також Чехія.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ