Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кремлі заявили, що "не мають наміру рухатися до війни"

Прес-секретар президента Росії Путіна Дмитро Пєсков заявив про те, що Москва не планує розпочинати широкомасштабну війну в Україні та що наша держава може вдатися до силових методів на своїй території
фото з відкритих джерел

Про це він сказав у етері програми "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія 1" (ВГТРК), - повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зокрема він сказав:

"Звичайно, ніхто не має наміру рухатися до війни і взагалі ніхто не сприймає можливість такої війни".

Також Пєсков заявив:

"Поруч з нами країна, де ось-ось може відновитися громадянська війна. Поруч із нами країна, в якій ми не виключаємо, що керівництво знову вирішить вирішувати внутрішню проблему силовими методами. Чи небезпечно це для нас? Звісно, небезпечно. Чи повинні ми вживати заходів для гарантування своєї безпеки? Повинні. От ми це і робимо"

Водночас він додав:

"Росія ніколи не була учасницею цього конфлікту. Але Росія завжди говорила, що вона не залишиться байдужою до долі російськомовних, які живуть на південному сході країни"

Зокрема під час інтерв'ю було порушено питання про те, чи справді під час нещодавньої розмови президента РФ Володимира Путіна з канцлером ФРН Ангелою Меркель остання висунула вимогу згорнути російське військове посилення неподалік від східних кордонів України.

"Ні. Меркель справді сказала, що нас в Європі непокоїть концентрація російських військ у районі кордонів. Так, вона це сказала. І таке занепокоєння було висловлено", - сказав Пєсков.

Також він додав:

"Як ми переміщуємо, куди ми переміщуємо війська всередині нашої території - це наша особиста справа, наша внутрішня справа. І це не має викликати ні в кого занепокоєння. Росія ніколи ні для кого не була загрозою"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ