Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму з ночі займають чергу в російський Пенсійний фонд

Жителі Керчі з ночі займають чергу в управління російського Пенсійного фонду, щоб потрапити на прийом до фахівців і подати заяву про призначення або перерахунок пенсії. Вже о шостій ранку, за розповідями городян, біля дверей відомства повно народу.

«Прийшов о восьмій ранку і був уже вісімдесят третій. Люди займають чергу з третьої години ночі. Складають списки, передають їх один одному», – розповів кореспонденту Крим.Реалії один з пенсіонерів.

Для того, щоб упорядкувати чергу, в управлінні російського Пенсійного фонду в Керчі організували на вході в управління роботу «диспетчера». Спеціаліст пояснює пенсіонерам, в які кабінети звертатися, і складає списки черговиків.

Минулими вихідними, за словами співробітників фонду, біля входу в установу кілька людей розбили намет, щоб зранку потрапити на прийом. Проте вдень намет уже прибрали.

Як повідомляє керченський сайт Kerch.com.ru, начальник місцевого управління російського Пенсійного фонду Валерій Єфремов пояснив хвилю черг відсутністю необхідної кількості фахівців для роботи з людьми і низькими зарплатами.

На дверях установи висить оголошення, в якому повідомляється, що прийом з питань призначення пенсій ведуть п`ять фахівців – один працює з тими, хто записався попередньо, отримавши талон, решта – за живою чергою. Паралельно у фонді працюють з тими, хто оформляє материнський капітал, допомогу на поховання, а також подає заяви на перерахунок або компенсаційні виплати.

У Криму через зміни в законодавстві люди змушені по кілька годин чекати прийому фахівців. Багато змушені складати списки, щоб не проводити в чергах весь день.

Ситуація загострилася через нещодавнє повідомлення російського Пенсійного фонду про те, що з 1 січня 2016 року пенсії кримчанам будуть призначати з моменту подачі заяви. До цього на півострові діяв російський закон, який давав право на призначення та перерахунок виплат незалежно від дня звернення. Але дія закону, як заявила заступник глави Пенсійного фонду Росії по Криму Людмила Пупишева, спливає 31 грудня.

Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму Росією 20 лютого 2014 року. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ