Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Криму журналісту офіційно висунули звинувачення у "сепаратизмі"

Кримського журналіста Миколу Семену, якого підконтрольна РФ влада анексованого Криму звинувачує в сепаратизмі, перевели в статус обвинуваченого. Про це в п'ятницю повідомив його адвокат Еміль Курбедінов, пише "Крим.Реалії".

Адвокат розповів, що це сталося під час допиту в четвер.

"Під час допиту Микола вирішив скористатися статтею 47 і 51 - взагалі не давати ніяких свідчень, тобто, відмовитися від дачі будь-яких свідчень і не свідчити проти себе. Йому вручили постанову про те, що він залучається до справи в якості вже обвинуваченого", - розповів він.

Курбедінов також повідомив, що слідство призначило лінгвістичну експертизу.

"Нам дали постанову про те, що призначена лінгвістична експертиза. Однак там було вказано, що її буде здійснювати експерт управління Федеральної служби безпеки з Криму. Прізвища, імені, по батькові не було вказано", - сказав він.

"Ми з Миколою звернули увагу на це слідчого і в письмовому вигляді зажадали, щоб нам були названі прізвище та ім'я того, кому вони хочуть це передати", - зазначив адвокат.

Як відомо, 19 квітня підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська заявила про порушення кримінальної справи щодо кримського журналіста за статтею російського законодавства про "сепаратизм" за публікації в ЗМІ.

Імені та прізвища журналіста вона не називала.

Пізніше стало відомо, що мова йде про Миколу Семену.

Його син Дмитро розповів, що під час обшуку силовики шукали підтвердження зв'язку журналіста з проектом Радiо Свобода Крим.Реалії. Силовики вилучили два ноутбуки, носії інформації і відвезли журналіста на допит.

У четвер 28 квітня Семену знову викликали на допит.

На сайті російської прокуратури Криму також з'явилася інформація про проведення слідчих дій по ще кількох журналістах.

Їх імен і прізвищ у відомстві не називають. За інформацією ЗМІ, обшуки пройшли за семи адресами - в Сімферополі, Ялті та Севастополі.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ