Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У кризовий 2009-й ціна львівської землі впала на 40-50%

Підняття львівського ринку землі чекають не раніше, ніж у 2012 році. Про це сьогодні, 20 квітня, по завершенні земельного аукціону повідомив заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Ігор Гуменчук.

 

За його словами, у кризовий 2009 рік ціна землі у Львові впала на 40-50 %. Зараз ситуація стабілізувалася, ціни не падають. Нинішня вартість землі протримається найближчі два роки, а у 2012-му очікують підняття ринку на 20-30 %.

 

«Найбільший попит зараз на землі під промислове виробництво. Минулого разу ми продали на аукціоні ділянку, на якій збудують завод, цього разу теж  у нас купили ділянку виробничого призначення», – каже Гуменчук.

 

Чиновник також додав, що управління працює з тими компаніями, які хочуть викуповувати землю під своїми об’єктами. Їм пропонується доступна ціна  на землю. З початку року місто продало таких ділянок на суму 3,9 млн грн.

 

Нагадаємо, сьогодні, 20 квітня відбувся земельний аукціоні, під час якого було продано земельну ділянку площею 0, 291 га на вулиці Городницькій, 34 за 2 404 тис. грн. Всього до продажу пропонувалося 13 ділянок загальною вартістю 112 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ