Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Києві обговорюватимуть Концепцію реформування податкової системи України

Сьогодні ДПА України, бюджетоутворюючі платники податків, представники Українського союзу промисловців та підприємців, Всеукраїнської спілки платників податків, профільних комітететів Верховної Ради, Міністерства фінансів України,  інших громадських організацій та органів виконавчої влади обговорюватимуть Концепцію реформування податкової системи України. Про це «Гал-info» повідомили в центрі зв’язків з громадськістю ДПА у Львівській області.

Нагадаємо, що 28 листопада на засіданні Урядового комітету з питань економічної політики було підтримано основні положення Концепції реформування податкової системи України.
Концепція програми реформування податкової системи України розрахована до 2015 року, і передбачає три етапи.
Перший етап, розрахований на 2006-2007 роки, передбачає впровадження «єдиного вікна», визначення форм існування або ж ліквідації СЕЗ, ТПР та технопарків, а також мають бути усунені розбіжності між податківцями та бухгалтерами, щодо звітності, то має бути впроваджена система електронної звітності паралельно з паперовою.
Другий етап, розрахований на 2008-2010 р., передбачає введення податку на нерухомість (шкала в залежності від місця розташування нерухомості), реформування основних податків, ухвалення податкового кодексу.
Третій етап, розрахований на 2010-2015 роки, передбачає максимальне зниження ставки на податок з прибутку, одночасно з максимізацією ставки податку з доходів фізичних осіб (за прогресивною шкалою), реформування системи оподаткування та реформування самих податкових органів (з переходом з контролюючої до сервісної функції).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ