Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві побили і пограбували журналістів

У Києві напали на знімальну групу "Стоп корупції", яка знімала видобуток піску на Видубичах.

Про це повідомляє УП з посиланням на повідомлення координатора проекту "Стоп корупції" Романа Бочкала у Facebook.

За його словами, журналісти, разом з двома правозахисниками, прибули на місце, де незаконно добувають пісок. Там їх зустріли озброєні молодики, які забезпечували проїзд вантажівкам з краденим піском.

"Бандити приснули газом в обличчя журналісту, повалили на сніг і почали гамселити. Була стрільба та погрози, що наступного разу вб’ють", - написав Бочкала.

В результаті, згідно із повідомленням, одному журналісту вибили зуба, а у оператора гематома на потилиці та провали в пам‘яті. 

Бочкала додав, що автівку, на якій приїхали журналісти, порубали сокирою і розбили скло. Нападники забрали сумку з документами і грошима і поїхали геть.

"Зловмисники забрали сумку з документами і грошима одного з побитих і поїхали. Поліція оголосила план-перехоплення по місту Київ", - написав він.

За його словами на Видубичах знаходиться найбільша в столиці незаконна точка видобутку піску з річним обсягом - 100 млн грн.

"Ця земля була в оренді у компанії "Мостобуд". Київрада розірвала його на останній сесії 2018 року, однак піщані нелегали продовжують працювати.  На очах у правоохоронців. Може тому браконьєри ведуть себе так зухвало?? Чи не це їм розв’язує руки?", - написав Бочкала

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ