Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Війна з Росією

У Києві презентували книгу «Герої нескореної України. 2022»

10 липня 2023 року в інформагентстві Укрінформ презентували книгу «Герої нескореної України: Герої України, кавалери орденів 3-х ступенів з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. 2022 рік». Про це повідомили у пресслужбі ГУР.
Фото: ГУР

Автор книги ― Юрій Ярухін, перший віце-президент Фонду ветеранів військової розвідки України, кандидат військових наук, полковник запасу.

 Видання вийшло друком завдяки співпраці Фонду ветеранів військової розвідки України та Незалежного центру геополітичних досліджень «Борисфен Інтел”».   Книга є збіркою нарисів про життєвий та бойовий шлях Героїв України, відзначених Державою за звитягу в перший рік після повномасштабного російського вторгнення 24.02.2022.   На сторінках ― історії про: 

- 201 Героя України;

- 66 Лицарів Ордену Богдана Хмельницького 3-х ступенів (з них 16 нагороджено  за час повномасштабного вторгнення рф);

- 57 повних кавалерів Ордену «За мужність» (з них 23 нагороджено за час повномасштабного вторгнення рф);

- 61 кавалера відзнаки Президента України «Хрест бойових заслуг». 

«Відповідь, чому ворог не взяв Київ за три дні ось у цій книзі:  завдяки цим людям, завдяки їхній мужності, героїзму, організованості Україна не здалася», ― сказав під час презентації директор Інституту глобальної політики Олег Березюк.   У книзі, зокрема, містяться розповіді про начальника ГУР МО України Кирила Буданова, українських воєнних розвідників Юрія Назарука, Руслана Попова, Андрія Орлова та інших звитяжних воїнів-розвідників.

Автори наголосили, що видання не містить даних про військовослужбовців ГУР МО України, ССО ЗС України та СБУ, які отримали найвищі державні нагороди закритими указами. Уся наведена в книзі інформація взята з відкритих джерел.

«Оцінити значення цієї праці люди зможуть не сьогодні, не зараз, а через деякий час, дивлячись уже в минуле», ― зазначив президент Фонду ветеранів військової розвідки України Юрій Левченко, додавши, що наразі триває робота над другою частиною книги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ