Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві проходить виставка "Зброя і безпека 2016"

У Києві проходить виставка "Зброя і безпека 2016", - Укроборонпром.

Перший день міжнародної виставки “Зброя та Безпека”, на якій ДК “Укрооборонпром” демонструє свої останні досягнення та перспективне озброєння добіг кінця. На офіційному відкритті виставки були присутні Секретар РНБО Олександр Турчинов, Міністр оборони Степан Полторак, Міністр МВС Арсен Аваков, Голова Генштабу Віктор Муженко та інші поважні гості.

Однією із головних подій цього дня стало створення Платформи розвитку інновацій – UkrARPA. Презентація цієї UkrARPA відбулась під час демонстрації стратегії реформи оборонно-промислового комплексу України.

“Вже визначена форма UkrARPA, як майданчика, який об’єднає розробників, стартапи, інвестиційні фонди і військових. Така платформа дозволить сконцентрувати передову наукову думку, інвестиції, механізм обміну та захисту технологій”, – окреслив деталі UkrARPA очільник ДК “Укроборонпром” Роман Романов під час презентації.

Загалом стратегія реформи оборонно-промислового комплексу України складається з корпоратизації, створення Наглядових рад, аудиту з залученням міжнародних компаній, кластеризацію підприємств у ключових оборонних сферах, захист технологій та інноваційної платформи – UkrARPA.

Сьогодні, 11 жовтня, також відбулась перша публічна демонстрація безпілотного тактичного багатоцільового транспортного засобу “Фантом”. Він є однією із передових розробок ДП “СпецТехноЕкспорт”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”. Він є першим кроком у створенні перспективних систем, які мають замінити традиційне озброєння.

“Фантом” – це дистанційно керований мінібронетранспортер. Денний та нічний комплекси прицілювання дозволятимуть вести вогонь у будь-який час доби на відстані понад 1 км. Запас ходу становить до 20 км, керування здійснюється за захищеним радіоканалом або через волоконний кабель довжиною 5 км. Окрім того його можливо оснастити високоточним протитанковим ракетним озброєнням.

Також увага гостей виставки була приділена оновленій машині піхоти, яка отримала офіційну назву БМП-1УМД від державного підприємства “Житомирський Бронетанковий Завод”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”. Житомирські зброярі адаптували німецький двигун від Deutz для використання у цій бойовій машині всього за три місяці.

БМП-1УМД замість радянського двигуна УТД-20 оснащується Deutz TCD2013 L64V. Цей 4-тактний, 6-циліндровий двигун з тубонадувом та електронним блоком управління має потужність у 330 к.с., з можливістю програмного підвищення потужності до 390 к.с. В цей же час двигун УТД-20 має потужність лише 300 к.с. Окрім того, німецький двигун має значно більший ресурс, він тихіший та економічніший.

Також, у рамках міжнародної виставки “Зброя та Безпека”, підписано угоду про співпрацю у виробництві вогнепальної зброї між словацькою компанією Grand Power s.r.o. та ДП “Укроборонсервіс”, який входить до складу ДК “Укроборонпром”.

Договір про співробітництво підписали очільник Grand Power s.r.o. Ярослав Кураціна та директор ДП “Укроборонсервіс” Сергій Микитюк. У відповідності до домовленостей, українські та словацькі зброярі будуть разом працювати над новітніми розробками, обмінюватися досвідом та технологічними рішеннями.

Враховуючи членство Словакії у НАТО та Європейському Союзі, це дозволить направити спільні зусилля на створення нових зразків сучасного вогнепального озброєння за стандартами НАТО та підвищити рівень взаємовигідної співпраці та партнерства із західними партнерами України.

Інтерес до виставки “Зброя та Безпека” проявили іноземні гості, серед яких був міністр національної оборони Республіки Румунія Міхней Моток, який зустрівся з очільником ДК “Укроборонпром” Романом Романовим.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи взаємовигідної співпраці у оборонній сфері. Враховуючи курс України на прискорення процесу євроінтеграції та розширення співробітництва з НАТО, Концерн докладає зусиль щодо активізації кооперації з країнами-членами Альянсу у оборонній сфері.

Міхней Моток під час огляду експозиції міністр оборони Румунії зацікавився досягненнями підприємств, що входять до складу Концерну. Особливу увагу було приділено безпілотному тактичному багатоцільовому транспортному засобу “Фантом”, новому бойовому модулю “Дуплет”, броньованій техніці та вогнепальній зброї.

Нагадаємо, що міжнародна виставка “Зброя та Безпека” буде працювати 11-14 жовтня. На ній ДК “Укроборонпром” презентує найкращі зразки та передові досягнення оборонно-промислового комплексу України. Цьогоріч на об’єднаній експозиції представлені 237 експонатів 46 підприємств “Укроборонпрому”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ