Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Києві відбудеться нагородження переможців Мовомарафону-25

У суботу, 24 вересня, о 15.00 у приміщенні #MediaHab відбудеться фінальна зустріч волонтерського проекту «Мовомарафон-25. Переходь на українську – стань незалежним». Про це повідомили організатори.

Початок зустрічі буде присвячений прес-частині, під час якої організатори підіб’ють підсумки акції, продемонструють інфографіку учасників по містах України, розкажуть, які завдання дістали найбільший відгук серед мовомарафонців, поділяться історіями учасників, яким вдалося за ці 25 днів перейти на українську, а також – розкриють плани та перспективи Мовомарафону на наступні роки. Під час заходу відбудеться нагородження призами та сертифікатами найактивніших київських учасників Мовомарафону.

На заході виступлять як особливі гості громадський активіст та колишній політв’язень Росії Геннадій Афанасьєв та відомий мовний активіст Святослав Літинський. Геннадій Афанасьєв, який сам є родом з Криму, поділиться з марафонцями своєю історією переходу на українську, а Святослав Літинський, що став першим українцем, якому через виграний судовий позов видали повністю україномовний паспорт, розповість про свій досвід захисту прав україномовних громадян у бізнес-сфері.

У кінці зустрічі на мовомарафонців та гостей чекає поетичний виступ сучасного українського поета Мирослава Лаюка, автора двох збірок “Осоте” та “Метрофобія”, відзначеного багатьма престижними літературними преміями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ