Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Києві відкрили фотовиставку "Людина vs Природа: пакт про ненапад..."

а підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження та Міністерства екології та природних ресурсів України до Всесвітнього дня охорони довкілля в Укрінформі відкрилася фотовиставка "Людина VS Природа: пакт про ненапад..." від Чорнобильського заповідника. Про це повідомили у прес-службі Державне агентство України з управління зоною відчуження.
У Києві відкрили фотовиставку "Людина vs Природа: пакт про ненапад..."

Виставка присвячена відродженню природи на землях, постраждалих від наслідків аварії на ЧАЕС, та прилеглих до зони відчуження територіях.

За словами заступника Міністра екології та природних ресурсів України Василя Полуйка, Міністерство велику увагу приділяє збереженню природи та примноженню установ природньо-заповідного фонду, а також створенню базису, який потрібен для існування цих об'єктів - проектів землеустрою та організації території. Чорнобильський заповідник є невід'ємною і унікальною частиною цієї системи.

Голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Віталій Петрук наголосив, що Заповідник став відчутним гравцем серед інших підприємств зони, адже займає 85% території зони відчуження, де відроджується та розвивається природа за своїми правилами. Людська діяльність тут зосереджена тільки на 5% території, що робить природу повноправною володаркою зони відчуження.

ʺОсновне завдання, яке бачить перед собою Агентство – це інституційний розвиток заповідника, і завдяки підтримці Міністерства та колег нам це вдається робити. Один із акцентів, на яких ми наполягаємо, це – наукова складова заповідника, щоб вчені з усього світу могли використовувати потенціал такої території. У цей важливий день ми хочемо показати природу у всій її красі, привернути увагу до того, що ми маємоʺ, - повідомив Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Як зазначив в.о. директора Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника Олександр Галущенко, еколого-просвітницька діяльність – один із важливих напрямів роботи Заповідника і сьогоднішня виставка – потужний крок на шляху поширення знань про взаємодію природи та радіації.

Митці, чиї роботи були представлені на виставці, поділилися планами зробити цей проект міжнародним, щоб продемонструвати усьому світу, що природа важливіша і сильніша за людину.

Автори фоторобіт: Ксенія Фетисова, Денис Копилов, Олександр Кемп, Андрій Котлярчук, Костянтин Стародубов, Денис Вишневський, Станіслав Гуменюк та Євген Воробйов.

Державне агентство України з управління зоною відчуження

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ