Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Кишиневі відкриють Бюро НАТО

Восени цього року в столиці Молдови Кишиневі відкриється Бюро Північноатлантичного альянсу з метою надати Молдові допомогу в оцінці стратегічних загроз і регіональних військових ризиків.

Про це повідомив міністр оборони Румунії Мірча Душе під час зустрічі в Бухаресті зі своїм молдавським колегою Анатолем Шалару, передає власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Ми вітаємо рішення міністрів оборони країн Північноатлантичного альянсу щодо відкриття Бюро НАТО в Кишиневі. Румунія готова надати Молдові всебічну підтримку, у тому числі на експертному рівні», - заявив Душе.

За словами глави оборонного відомства Румунії, головна мета Бюро НАТО в Кишиневі - надання Молдові допомоги в галузі оцінки стратегічних загроз і регіональних військових ризиків.

Зі свого боку міністр оборони Молдови Анатол Шалару висловився за підписання плану довгострокового військового співробітництва між Румунією та Молдовою, включаючи участь молдавських військових у навчаннях, які регулярно проводяться на території Румунії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ