Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Лівії безпілотник знищив український літак

В аеропорту Місрата в Лівії знищили літак Іл-76ТД української компанії Скайавіатранс, який перевозив гуманітарний вантаж в рамках співпраці з Червоним Хрестом.

Про це повідомило видання Еспресо.

Літак виконував рейс з Анкари до Місурати в рамках співпраці з Міжнародною організацією Червоного Хреста.

За словами директора Скайавіатранс, безпілотник обстріляв літак відразу після прибуття в аеропорт, коли здійснювалося вивантаження гуманітарного вантажу.

Всього було випущено кілька снарядів, перший з них влучив у праве крило і спровокував пожежу. В результаті літак повністю згорів.Вірогідно, що вантаж також згорів

Малахова повідомила, що у момент обстрілу на борту перебувало кілька членів екіпажу, але вони встигли евакуюватися. В результаті обстрілу ніхто з восьми членів екіпажу не постраждав. На даний момент члени екіпажу чекають на повернення до України.

За її словами, поки один дрон обстрілював український літак, інший безпілотник робив фото. Через 40 хвилин після інциденту фото і відео удару з’явилися на сайтах російських ЗМІ та блогерів, зазначила вона.

“Мені здається, що не без того, що Москва підтримує незаконний уряд генерала Хафтара, який намагається захопити владу в Лівії”, - сказала Малахова.

За оцінкою компанії, вартість знищеного Іл становить щонайменше $2,5 млн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ