Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Лівії ураган повністю затопив пустелю Аль-Мухайлі

У Лівії через ураган "Даніель" затопило місто Дерна – там були зруйновані дві дамби, потік води з яких просто змив місто. Під воду пішла навіть пустеля Аль-Мухайлі.

Зараз кількість загиблих оцінюється на рівні 11 тисяч осіб. Однак, за словами мера Дерни, це число може зрости до 20 тисяч, пише УНІАН.

Влада ізолювала місто, щоб рятувальні команди могли отримати доступ. Операції з надання допомоги спостерігачі описують як "хаотичні". Вся Дерна в уламках, і рятувальники дістають трупи, які застрягають, викинуті хвилями, серед цього сміття. Там немає ні води, ні електрики, ні палива, ні їжі.

Ускладнює ситуацію те, що Лівія вже понад десять років охоплена конфліктом, тому нормальних служб для екстрених випадків тут просто не залишилося, а інфраструктура була давно зношена і толком не ремонтувалася.

Крім того, групи допомоги і ВООЗ закликають лівійську владу припинити ховати жертв повені в братських могилах, розташованих біля води. Вони кажуть, що це може викликати ризик для здоров'я, отруюючи воду, а також принесе страждання сім'ям загиблих.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ