Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Через негоду в Австралії загинули 10 чоловік

Австралійське метеорологічне бюро прогнозує подальші дощі

Фото: Depositphotos

Десятеро людей загинули в Австралії внаслідок негоди під час різдвяних свят, а десятки тисяч будинків все ще залишаються знеструмленими.

Про це повідомляє Укрінформ.

Негода обрушилася на штати Вікторія, Новий Південний Вельс і Квінсленд 25 і 26 грудня, принісши з собою град і зливи. Сильний вітер зривав дахи і повалив дерева. Понад 90 000 домогосподарств досі залишаються знеструмленими.

Зазначається, що троє чоловіків загинули, коли яхта із 11 людьми на борту перекинулася біля острова Грін-Айленд під час шторму. Крім того, дві жінки були знайдені мертвими поблизу міста Гімпі у затопленій зливовій каналізації, повідомила поліція. Також дев'ятирічна дівчинка загинула у зливовій каналізації на півдні Брісбена.

Двоє людей загинули від падіння дерев.

Влада попередила, що річки можуть вийти з берегів, затопивши кемпінги, які зазвичай переповнені під час різдвяних і новорічних свят.

Прем'єр-міністр Квінсленду Стівен Майлз заявив, що збитки від циклону "Джаспер", який обрушився на штат на початку грудня, і останнього шторму можуть обчислюватися "мільярдами".

Австралійське метеорологічне бюро прогнозує подальші дощі, хоча очікується, що в середу негода послабшає.

Поки Австралія бореться з дощами на сході, кілька регіонів на заході країни борються з пожежами. За повідомленнями ЗМІ, під час гасіння пожежі загинув пожежник-доброволець.

У грудні-лютому літо в Австралії перебуває під впливом явища Ель-Ніньо, яке може спричинити екстремальні погодні явища - від лісових пожеж до циклонів і тривалих посух.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ