Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ЛОДА обговорили підготовку енергосистеми на Львівщині до осінньо-зимового періоду

Підготовку енергосистеми області до осінньо-зимового періоду обговорили сьогодні, 18 серпня, на нараді у Львівській обласній військовій адміністрації під головуванням начальника ОВА Максима Козицького та голови правління НЕК «Укренерго» Володимира Кудрицького.

У нараді взяли участь представники обленерго, водоканалу, теплокомуненерго, інших обʼєктів критичної інфраструктури області, ДСНС та представники бізнесу – великі споживачі електроенергії, повідомляє ЛОДА. 

Енергосистема Львівщини минулої осені і зими була однією з пріоритетних цілей ракетних і дронових атак країни-агресора. Кількість влучань в енергообʼєкти співмірна з ураженнями в прифронтових областях.

Під час наради представники енергокомпаній та обʼєктів критичної інфраструктури поінформували про ліквідацію наслідків масштабних атак та заходи підготовки до майбутнього опалювального сезону, сценарії та механізми резервних схем живлення на Львівщині. Є спільне розуміння, що обʼєкти критичної інфраструктури мають бути захищені джерелами автономного живлення на випадок нових атак і можливих відключень.

Обговорили також механізми захисту обʼєктів .

«Минулого року українська енергосистема почала синхронно працювати з енергосистемою континентальної Європи і це відкрило можливості імпорту електроенергії з Європи до України в разі потреби. Це додатковий ресурс уникнути відключень в разі нових атак країни-агресора, який став доступним завдяки синхронізації української та європейської енергомереж в березні 2022-го року», – наголосив голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ