Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку може з’явитися вулиця Нестайка

Депутат Луцької міськради, журналіст Андрій Лучик вніс проєкт рішення щодо присвоєння одній із вулиць міста імені відомого дитячого письменника Всеволода Нестайка. Про це повідомив власкор Гал-інфо.
Всеволод Нестайко

"Всеволод Нестайко – класик сучасної української дитячої літератури. Автор численних творів, зокрема: "Тореадори з Васюківки", "В країні Сонячних Зайчиків", "Незвичайні пригоди в лісовій школі" та інших. Це один з найулюбленіших і найбільш впізнаваних дитячих письменників, на творах якого виросло декілька поколінь українців. Без перебільшення можна сказати, що його обожнюють, як діти, так і дорослі", - вважає Лучик.

Він стверджує, що присвоєння назві вулиці імені Всеволода Нестайка – рішення неполітичне. "Це увіковічення пам’яті не лише автора чудових дитячих творів, але й приємних спогадів дитинства не одного покоління лучан", - додав депутат.

Тим часом думки мешканців Луцька із цього питання розділилися.

Зокрема історикиня Леся Бондарук, висловилася проти, хоч зізнається, що любить твори Нестайка.

"По-перше, не має відношення до Луцька, по-друге, при перейменуванні дотримуємося тенденції зменшення іменних вулиць. По-третє, у базі назв вулиць, які чекають на розгляд щодо перейменування, його ім'я чекатиме поруч з іменами, які мають переваги через заслуги для волинян чи лучан. По-четверте, пам'ятати про письменника найкраще читаючи та популяризуючи його твори, увічнення у назві вулиці слабший аргумент. Ну і п'ята причина, комусь більше подобається Нестайко, мені більше - Роальд Дал, доньці - Джоана Роулінг - невже потрібно казати хто з них кращий чи більш вартісний, щоб увічнити в назві вулиці? Це якось не дуже коректно щодо письменників, і не тільки - тому ліпше зменшити іменні назви, надавати їх лише за особливі заслуги перед громадою", - зазначила вона.

Інакшої точки зору – журналістка Валентина Куць.

"Загалом ідея непогана, я не проти, щоб була така вулиця. Але вже очевидно, що навколо цього питання буде палка дискусія", - зауважила вона.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ