Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку можуть встановити пам’ятник "10 Божим Заповідям"

У Луцьку розглядають можливість зведення пам’ятного знаку "Десяти Божим Заповідям". Про це повідомив власкор Гал-інфо.
ФОТО: Луцька міська рада

Ініціативу підтримала Луцька рада церков. Зі слів представника Церкви Адвентистів Сьомого Дня у Волинській області Віктора Власюка, що таку ідею вже виношували давно. Свого часу було розроблено макет скульптури. Однак, через низку причин цю ідею так і не втілили у життя.

Восени відбудеться Третій молитовний сніданок Волині

Схвально до такої ідеї ставляться і в інших церквах. Голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії Православної Церкви України отець Віталій (Собко) зазначив у коментарі Гал-інфо: «Ми підтримуємо всі ініціативи, спрямовані на підвищення духовності лучан, які можуть спонукати людей до молитви. Десять Божих Заповідей об’єднують всіх християн, незалежно від конфесії».

Тим часом в управлінні інформаційної роботи Луцької міськради у коментарі Гал-інфо підкреслили, що наразі жодного остаточного рішення із цього питання не ухвалювали. «У профільних структурних підрозділах міської ради, звісно, розглянуть пропозицію Луцької ради церков, думки експертів і громади. Лише після цього буде прийматися остаточне рішення», - повідомили в управлінні інформаційної роботи мерії.

А от серед мешканців облцентру Волині можна почути різні думки. Лучанка Ірина Степанова цілковито поділяє ідею спорудження в місті нового пам’ятного знаку: «Не розумію, як тут можна бути проти. 10 заповідей – це святе, це головні закони для будь-якої людини!»

Натомість Ігор Бондарчук цікавиться, за чий кошт фінансуватимуться ці роботи. На його думку, найдоречніше, якщо представники церков самостійно зберуть пожертви на встановлення пам’ятника. «Не треба витрачати на це гроші із міського бюджету, адже в Луцьку мешкають не тільки християни, а й представники інших релігій, атеїсти. Не забуваймо, що в Україні церква відділена від держави», - додав він.

Нагадаємо, як писало раніше Гал-інфо, восени відбудеться Третій молитовний сніданок Волині.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ