Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

У Луцьку презентують історичний роман «Пам'ять крові»

25 травня 2017 року презентація історичного роману волинського письменника Юрія Зилюка (Юрка Вовка) «Пам’ять крові» в Луцьку О 13.15 год у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (вул. Винниченка, 30 а)

Історичний роман Юрка Вовка «Пам'ять крові» був написаний у 2016 році і виданий Харківським видавництвом «Клуб Сімейного Дозвілля».

Події, описані в книжці, описані на основі реальних подій. Вони відбуваються на території Володимир-Волинського району, Галичини, південно-східної Польщі. Друзі дитинства Іларіон і Левон разом навчаються у гімназії, грають з батьками у гурті музик на сільських весіллях, закохуються в одну і ту ж дівчину Анну. З початком війни вони поступово стають непримиренними суперниками у польсько-українському протистоянні – у цій «війні у війні». Українець Ларко Ткачук вступає до лав УПА, а поляк Левон Красінський йде до Армії Крайової. 

У романі окрім важких реалій історичного минулого, відображено, що навіть у такий важкий час можна залишитися людиною й не скотитися до помсти чи злочинів. Зокрема, є розповідь, як поляк рятує сусідів-українців від загибелі, і навпаки. Роман спонукає зрозуміти важкі події й зуміти сьогодні бути понад емоціями, що панували у той час, навчає любити рідний край і прощати…

Юрій Зилюк – прозаїк і документаліст, член Національної спілки письменників України. Народився 14 липня 1955 року у с. Звиняче Горохівського району. Закінчив факультет журналістики Львівського державного університету ім. Івана Франка. Працював у районних, обласних, республіканських газетах в Україні та за кордоном. Брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, після чого написав першу документальну повість «Попіл Чорнобиля». Авторству письменника належать 9 книг, серед яких: «Ще не пізно все змінити», «Гра у безкінечність», «Чорнобильський роман», «Доки смерть не розлучить нас».

(Модератор презентації Леся Бондарук – кандидат історичних наук, представник Українського інституту національної пам’яті на Волині)

Час: 25 травня, 13.15

Місце: Бібліотека Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (вул. Винниченка, 30 а, м. Луцьк)

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ