Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Луцьку розмалювали свастикою камінь на місці пам'ятника Бандері

У Луцьку невідомі поглумилися над освяченим каменем на площі біля РАЦСу, де має постати пам'ятник провідникові ОУН Степану Бандері.

Місце майбутнього пам'ятника два роки тому освятив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Камінь розмалювали червоною фарбою, зобразивши на ньому з трьох боків нацистську свастику.

Нагадаємо, що у бюджеті Луцька на 2011 рік кошти на спорудження пам'ятника Степанові Бандері так і не передбачили. У цьому рішенні під час сесії Луцької міської ради 30 грудня, з фракцією Партії регіонів солідаризувалися багато депутатів від демократичних сил.

Під час обговорення проекту бюджету міста Луцька на наступний рік голова Луцької міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", депутат міськради Святослав Боруцький запропонував запланувати кошти на спорудження пам'ятника головному гровіднику ОУН Степанові Бандері.

Проти такої пропозиції виступила фракція Партії регіонів. Її у виступах і голосуванні підтримали депутати від "Фронту Змін" (у повному складі), Європейської партії України, "За Україну!" та ВО "Батьківщина".

Пропозиція про виділення коштів на спорудження пам'ятника Степанові Бандері не була підтримана. "За" проголосували лише 25 депутатів з 50-ти. Прикметно, що Луцький міський голова Микола Романюк утримався.

Окрім того, низка депутатів, щоб не підтримувати пропозицію, під час поіменного голосування витягли свої картки з пультів, хоча фактично були присутні у залі, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ