Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Луцьку встановили ставку транспортного податку на 2021 рік

Як повідомили 10 липня Гал-інфо у відділ інформаційної роботи Луцької міської ради, встановлено ставку транспортного податку на 2021 рік.

Нагадаємо, що до місцевих податків належить податок на майно, до складу якого входить транспортний податок, який зараховуються в повному обсязі до бюджету та є вагомим джерелом наповнення бюджету. Відповідно до статті 10 та пункту 12.3 статті 12 Податкового кодексу України, законодавчо закріплено право органів місцевого самоврядування ухвалювати рішення про встановлення місцевих податків і зборів у межах своїх повноважень та в порядку, визначеному Податковим кодексом України.

Отож, ставку податку встановили з розрахунку на календарний рік у розмірі 25000 гривень за кожен легковий автомобіль.

Таке рішення ухвалили депутати Луцької міської ради на позачерговій 86 -тій сесії міської ради.

Інші елементи транспортного податку (об’єкт та база оподаткування, податковий період, порядок обчислення та сплати податку, строки сплати податку) та відносини, що виникають у сфері справляння податку, визначаються згідно з Податковим кодексом України.

Відтак, даний транспортний податок буде встановлений на території м. Луцька та населених пунктів Прилуцького старостинського округу.

Дане рішення набуває чинності з 01.01.2021 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ