Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській духовній семінарії Святого Духа відзначили престольне свято

Сьогодні, 20 червня 2021 року, у Львівській духовній семінарії Святого Духа відзначили престольне свято.

Цей день став випускним для студентів 6 курсу. Відтак, до спільної молитви  долучилися батьки майбутніх священників та їхні наречені. Очолив моління Митрополит Львівський УГКЦ Високопреосвященний Владика Ігор, - інформує Духовна велич Львова.

“Щоб добре зрозуміти значення Зелених свят, потрібно цією подією перейнятися і пережити її разом з апостолами – учнями Христовими. Після Вознесіння Ісуса на небо, апостоли залишилися самі – без улюбленого Учителя. Тепер, коли Ісуса вже не було з ними, Він для апостолів став ще ближчим та дуже дорогим. Хто є Святий Дух? Це Третя Особа неподільної Святої Трійці. Правда християнської віри твердить: є Три Особи Божі. У Символі Віри визнаємо, що віруємо у Духа Святого Господа Животворного. Святий Дух – це найсвятіше, що дав нам Бог Отець. Бог, створюючи людину, вдихнув у неї свого Духа Життя. І людина стала живою істотою. Святий Дух робить людей дітьми Божими.Він є основою нашого внутрішнього духовного життя. Він будує у людині Царство Боже. Щоби Святий Дух замешкав у нас, потрібно старанно готуватися. Він вирощує у нашому серці 9 своїх плодів. Серед яких: любов, мир, милосердя, доброта і так далі. Він,який замешкає у наших серцях, вчить нас молитися. Майже завжди нашу молитву, починаємо молитвою до Святого Духа. Святий Дух перебуває у світі і буде перебувати до кінця світу. Святий Дух прийшов у світ, щоб продовжити справу  спасіння і освячувати людей.  Люди можуть користати у такій мірі з дарів Святого Духа, наскільки готові з Ним співпрацювати. Апостол Павло говорить: “Духа не гасіть”. Святий Дух стає світлом нашого розуму, надією нашого спраглого серця”, – наголосив Митрополит.

Християни східного обряду святкують Трійцю

Наприкінці Божественної Літургії, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа отець Ігор Бойко подякував усім за присутність, звернувся до випускників із настановчим словом та згодом запросив усіх до святкової трапези. Додамо, що семінаристи шостого курсу отримали документи про завершення навчання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ