Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській громаді реконструюють житло щонайменше для семи тисяч родин

Міська рада Львова підписала грантовий договір з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), який передбачає фінансову допомогу на відновлення будівель для облаштування тимчасового житла для ВПО. Також цю програму планують розширити, аби надавати підтримку медичній та транспортній галузям.
Фото: ЛМР

Як повідомив міський мер Львова Андрій Садовий, Міжнародна фінансова корпорація спільно з Європейською комісією виділили 25 мільйонів євро на допомогу українцям, які були змушені рятуватись від війни. Цю суму розподілять між містами, які приймають переселенців. Перший транш отримає Львів.

У Львівській громаді наразі обрали два об’єкти, які фінансуватиме міжнародна корпорація. Це спеціалізований центр для вимушено переміщених осіб з інвалідністю, на вулиці Замарстинівській, 274 (чисельність можливих мешканців близько 80 людей), а також модернізовані ОСББ, які приймають українців, у Брюховичах.

За словами керівниці відділу "Економічної співпраці, енергетики, інфраструктури і довкілля" Представництва ЄС в Україні Клое Алліо, від початку повномасштабного вторгнення Львів став місцем прихистку для людей, і важливо зробити крок з відновлення місць проживання саме для внутрішньо переміщених осіб.

"Ми скеруємо наші кошти та зусилля у напрямку муніципалітетів, щоб вони могли для своїх мешканців збудувати місця для проживання. Ми також підтримуватимемо бізнес, зокрема той, що був вимушений релокуватись. Основна ціль – відновлення фізичної інфраструктури",  — сказала вона. 

"У нас багато нових планів: будівництво постійного житла для українців, будівництво нових корпусів для нашого медичного об’єднання. Це й Індустріальний парк, бо люди мають мати роботу. Це спорт, доступність, електротранспорт, нові магістралі, — пояснив Андрій Садовий і додав. Решту приміщень, які будуть відремонтовані в рамках цієї програми, буде визначено протягом наступних 2 тижнів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ