Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У львівській лікарні пересадили сім органів за шість днів

У Першому медоб’єднанні Львова пересадили сім органів за шість днів: серце, печінку і п’ять нирок – дві родинні і ще три від двох посмертних донорів. А щоб встигнути учора довезти серце з Івано-Франківська, довелося розгорнути з Нацполіцією спецоперацію.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

«Вчора був головний трансплантаційний день. Донор був у Івано-Франківську. Це 52-річна жінка, яка, на жаль, померла внаслідок інсульту. Її чоловік і діти підписали згоду на донорство. Одну нирку наші лікарі допомагали пересадити колегам на місці, а інші органи чекали пацієнти у Львові.

Однак, якщо печінку і нирки ще можна було довезти автівкою, адже час «життя» органа поза тілом це дозволяв, то серце необхідно було доправити надшвидко, адже у кардіохірургів після вилучення є лише 3-3,5 год, щоб воно забилося у грудях реципієнта.

Вирішено було залучити вертоліт, однак перед операцією стало відомо: погода погана – він не прилетить. Вибір був або відмовитися від серця, якого в реанімації чекав 67-річний чоловік після трьох інфарктів, або спробувати довезти машиною – 130 км в сніг і ожеледицю. Звісно, ми обрали другий», - повідомили лікарі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ