Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській мері пояснили механізм виділення землі для АТОвців

Якби учора, 29 вересня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за ухвалу, яка передбачає виділення 48 гектарів поблизу Білогорщі для бійців АТО, то місто взяло б землю у комунальну власність та здійснило б поділ землі між учасниками АТО. Про це сьогодні, 30 вересня, в коментарі Гал-інфо розповіла начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

«Не зрозуміло, яким чином пікетувальники хочуть, щоб розвивалися події. Ця земельна ділянка, коли будуть затверджуватися нові межі Львова, ввійде у землі Львівської міської ради. Так чи інакше вона буде належати місту. Ми не затвердимо дуже швидко межі Львова, адже треба рішення ВРУ. До того ж, у нас ще з двома селами не погоджені межі.

Наша позиція полягає в тому, що ми хотіли отримати цю ділянку у комунальну власність і потім розподілити між учасниками АТО. Це доволі тривала процедура, адже треба робити детальний план, треба вчиняти ряд дій. Наскільки я розумію, ніхто такого ще не робив, але Земельний кодекс дозволяє нам це зробити. Львівська міська рада може отримати земельну ділянку за межами населеного пункту в комунальну власність з державної власності. Землі, які поза межами, є державними», - сказала Гелена Пайонкевич.

Вона зазначила, що зі слів пікетувальників, їхні претензії полягали в тому, як будуть розподілятися ці земельні ділянки.

«Тобто це стало каменем спотикання. Станом на сьогодні це землі сільськогосподарського призначення і ними може розпорядитися управління Держгеокадастру. Якби учора цю ухвалу проголосували, то міська рада звернулася б в управління Держгеокадастру у Львівській області про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою, і ми би спробували розробити детальний план. Після затвердження проекту землеустрою житлова комісія та комісія, яка займається врегулювання питань учасників АТО, займуться розподілом ділянок. Є затверджена програма, яка передбачає порядок черговості отримання землі і квартир.

Ми на чергу ставили всіх, але не всі мають право перебувати на квартирній черзі. Не всі хочуть земельну ділянку. Ми би дивилися, у кого найскладніша життєва ситуація, багато дітей, сироти тощо. Хтось хоче квартиру, а хтось хоче землю. Це було б максимально публічно.

Наголошу ще раз. Земельна ділянка є за межами, але у нас вже є погодження Зимної Води. У нас межі з ними погоджені. Земля поза межами населених пунків є державною землею», - сказала Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ