Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

У Львівській міськраді пропонують винести дідуха перед католицьким Різдво

Сьогодні, 12 грудня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутатка Юлія Гвоздович звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з пропозицією цього року розпочати усі різдвяні святкування напередодні католицького Різдва (25 грудня), інформує кореспондент Гал-інфо.

За її словами, це продовження євроінтеграційних процесів.

«Ми маємо відновити свої власні культурні традиції. Протистояння з російським агресором ведеться на рівні культурний сенсів, ідей та цінностей. Ми маємо продовжити євроатлантичну інтеграцію доклавши спільних зусиль», - сказала Юлія Гвоздович.

Вона зазначила, що потрібно налагодити діалог про єдину дату святкування Різдва – 25 грудня.

«У нас це вже вихідний день. І це важливо для духовного єднання зі світом. Ми провели дослідження і з’ясували, що понад 70% львів’ян позитивно відносяться до зміни дати святкування Різдва. Ми зібрали понад 30 тис підписів львів’ян та галичан, які готові до таких змін. Пропонуємо розпочати у Львові перехід на проведення святкувань не лише у січні, але у грудні», - сказала Юлія Гвоздович.

Вона звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з проханням розпочати урочистості заходи ще 24 грудня і перенести традиційне встановлення дідуха у Львові на цю дату.

Нагадаємо, що традиційно у Львові дідуха встановлюють 6 січня.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, в приміщенні Шевченківської районної адміністрації, де мало відбутись чергове засідання сесії Львівської міської ради, вибивши вхідні двері та пошкодивши інше майно, увірвалися невідомі особи. Вони намагалися заблокувати роботу сесії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ