Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області не допускають до зростання цін на продукти

Голова облдержадміністрації Петро Олійник розробив  проект розпорядження про  недопущення зростання цін на продовольчому ринку області – про це „Гал-іnfo” повідомила прес-служба ЛОДА.

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 1996 року №1548 „Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін та тарифів і положень Меморандуму про узгодження дій між Кабінетом Міністрів України та професійними галузевими об’єднаннями агропромислового комплексу від 9 листопада 2006 року і з метою стабілізації цінової ситуації на ринку продовольчих товарів:
Головному управлінню економіки облдержадміністрації Михайлу Лесіву, головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації Михайлові Кожушку з урахуванням кон’юнктури продовольчого ринку, сприяти стабілізації цінової ситуації у роздрібно-торгівельній мережі та на продовольчих ринках.
Керівникам корпорації „Еколан” Богданові Дудзяному, ВАТ Концерн „Хлібпром” В. Вишневський та ДП Львівський комбінат хлібопродуктів” І. Іващук встановити у фірмовій мережі граничні торговельні надбавки до гуртово – відпускної ціни, враховуючи транспортні витрати, на соціально-значимі види хліба та борошно у розмірі до 10 %.
Рекомендувати для всіх суб’єктів підприємницької діяльності незалежно від форм власності граничні рівні торгівельних надбавок до гуртово – відпускної ціни виробника, митної вартості незалежно від кількості посередників, враховуючи транспортні витрати, на борошно вищого ґатунку, хліб з борошна вищого ґатунку, хліб з борошна першого ґатунку, хліб з суміші борошна другого ґатунку і борошна житнього обдирного, макаронні вироби, крупи, цукор, м’ясо та м’ясопродукти, молоко, сир, масло вершкове та олію до 15% у містах до та до18% у сільській місцевості.
Головному управлінню агропромислового розвитку облдержадміністрації Михайлові Кожушку спільно з райдержадміністраціями забезпечувати організацію виїзної торгівлі товаровиробників сільськогосподарської продукції в області за узгодженими з органами місцевого самоврядування графіками та місцями дислокації.
Державній інспекції з контролю за цінами у Львівській області Наталії Фурдичко з метою виявлення необґрунтованого завищення цін на основні продовольчі товари забезпечити регулярне проведення перевірок дотримання державної дисципліни цін у роздрібній торгівельній мережі і на продовольчих ринках області та щотижня інформувати обласну державну адміністрацію.
Львівському обласному територіальному відділенню Антимонопольного комітету України І. Коломієць систематично проводити моніторинг цін на основні види продуктів харчування і вживати заходів щодо усунення порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Притягувати осіб, винних у виявлених порушеннях, до відповідальності та щотижня інформувати обласну державну адміністрацію.
Головам райдержадміністрацій, головам міст обласного значення створити умови для вільного доступу виробників сільськогосподарської продукції до торгових місць на продовольчих ринках та сприяти в наданні їм пільг з оплати ринкового збору, оренди торгового місця, інвентаря тощо.
 Визнати такими, що втратили чинність розпорядження голови облдержадміністрації від 11 жовтня 2005 року № 947 “Про недопущення зростання цін на продовольчому ринку області”.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ