Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львівській області планують призначати керівників комунальних підприємств за конкурсом

1/3
У Львівській обласній раді розробили положення про нову процедуру призначення керівників комунальних підприємств обласної ради. Відповідно до нового положення, керівників призначатимуть за результатами конкурсу. Про це розповів Володимир Гірняк, заступник голови Львівської обласної ради під час прес-конференції.

На сьогодні Львівська обласна рада має повноваження про призначення та звільнення керівників закладів, установ, організацій, підприємств, що належать до спільної власності територіальних громад Львівської області .

"Відповідно до розробленого нами положення, ЛОР більше не буде в ручному режимі призначати того чи іншого керівника. Буде проводитись конкурс, і відповідно до його результатів, призначатиметься новий керівник комунального підприємства. Це доволі революційний підхід, яким ми гарантуємо прозорість призначення дійсно фахових керівників", - зазначив Володимир Гірняк.

За його словами, наразі вакантною є посада головного лікаря комунального закладу "ОХМАТДИТ". Також потенційними посадами, на які найближчим часом може бути оголошено конкурс, є посада директора Львівського історичного музею та посада директора Культурно-мистецького центру "Львівський палац мистецтв".

"Нове положення депутати мають розглянути на наступній сесії 26 січня", - розповів Володимир Гірняк.

Зазначимо, у спільній власності територіальних громад Львівської області перебуває 140 закладів. Серед них 25 закладів культури, 16 закладів соціального захисту, 56 закладів охорони здоров'я та 43 заклади освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ