Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Львівській області відпускні ціни на курячі яйця становлять 2,30-2,40 грн за 10 шт., а фактично яйця можна було купити за ціною 1,7-1,9 грн за 10 шт.

У Львівській області відпускні ціни на курячі яйця становлять 2,30-2,40 грн за 10 шт, а  фактично яйця можна було купити за ціною 1,7-1,9 грн за 10 шт. Про це  „Гал-info" повідомив фахівець з ринкової   інформації  Проекту аграрного маркетингу Сергій Гавришев.
За його словами, ситуація на ринку курячого яйця залишалася складною. Птахофабрикам, як і раніше, не вдавалося реалізувати продукцію, яка накопичилася на складах, незважаючи на передсвяткову активність покупців. Декларована ціна виробників становила 2,3-2,4 грн за 10 шт, а фактично яйце можна було купити за ціною 1,7-1,9 грн за 10 шт. Деякі підприємства вимушені продавати свою продукцію нижче за її собівартість. Причиною виниклої ситуації експерти називали істотне збільшення обсягу виробництва, яке в наслідку привело до перенасичення ринку. Вихід із ситуації, що склалася, вони бачили в скороченні поголів'я птиці, тим самим знизивши обсяги виробництва.
За прогнозами фахівців ринку, ціни на куряче яйце продовжать знижуватися, активне зниження очікується після свят. За деякими оцінками, відпускна ціна може становити близько 1 грн/дес.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ