Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Здоров'я

У Львівській області зросли видатки на лікарняні

За підсумками березня управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області прийняло на фінансування листки непрацездатності, видані у зв’язку з хворобою, у тому числі на COVID-19, травмою, самоізоляцією або доглядом за хворою дитиною на суму 88 млн гривень. Про це повідомили 8 березня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

У порівнянні з березне 2020 року видатки зросди на 32,9%. Тоді сума фінансування складала 66,2 млн гривень.

Загалом кількість осіб, які звернулись за компенсацією втраченого за час тимчасової непрацездатності заробітку, склала 19473 працівники. У березні 2020 року -  17693 осіб, що на 1780 людей або 10,2 % більше. При цьому спостерігається значна динаміка у збільшенні  кількості днів тимчасової непрацездатності, а саме на 45 225 днів, або 21,0 % і склала 260 265 днів, що свідчить про збільшення тривалості перебування хворих на листку непрацездатності та довготривалий перебіг хвороби.

Розмір середньоденної допомоги по тимчасовій непрацездатності у Львівській області в березні становить 338,2 грн., що на 30,2 грн., або 9,8 % більше, ніж уминулоріч - 308 грн.

Динаміка зростання сум і кількості листків непрацездатності спостерігається Фондом з осені минулого року та пов’язана із розповсюдженням коронавірусної хвороби. Крім того, на розмір видатків за лікарняними листками впливає зростання розміру середньої заробітної плати по країні.

Дата фінансування Фондом допомоги по тимчасовій втраті працездатності прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем. Фінансування здійснюється у робочі дні по мірі надходжень частки від сплати ЄСВ на рахунок Фонду.

Слідкувати за станом фінансування застраховані особи можуть у телеграм-каналі за посиланням. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ