Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львові організували фотовиставку «Особливі історії особливої молоді»

Сьогодні, 20 листопада, у Львівській ОДА відбулась презентація фотовиставки «Особливі історії особливої молоді». Про це інформують у прес-службі ЛОДА.

Проект є переможцем конкурсу для громадських організацій в межах Реалізації програми сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства у Львівській області на 2018-2020 роки у 2018 році.

«Дуже радію, що ми сьогодні можемо презентувати проект, який був підтриманий в межах конкурсу проектів громадських ініціатив і це дійсно гарна виставка, яка несе особливе наповнення. Сподіваюсь, що конкурсна комісія і в подальшому буде підтримувати такі соціальні ініціативи, адже це справді особливі люди і особливі проекти»,-  розповів директор департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА Андрій Ковальський.

Реалізував проект Благодійний фонд «Карітас – Львів УГКЦ» за підтримки департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської ОДА.

«Ми представляємо виставку молоді з особливими потребами, їхні мрії, бажання. Дякуємо за фінансову підтримку, адже упродовж цілого року ми мали можливість представляти цю фотовиставку у різних містах Львівщини, таких як Золочів, Стрий, Дрогобич, Борислав, а також деяких парафіях у Львові. Ціллю фотовиставки було відкрити для суспільства, що тут також є молодь з особливими потребами і вона потребує нашої уваги, що в них також є свої мрії, таланти», - зазначив директор БФ «Карітас-Львів УГКЦ» отець Андрій Сенейко.

На фотографіях зображені молоді люди з інвалідністю, а саме з вадами ментального розвитку. У процесі зйомки учасники показали який би вони вибрали фах, якби у них була можливість. Відповідно герої фотографій виконують різні суспільні ролі: працюють на будівництві, шиють одяг, творять картини, займаються садівництвом тощо. Автори фото -  Дарина і Олександр Балабай.

«Ми вирішили через свій проект соціалізувати цих дітей, щоб суспільство їх більш позитивно сприймало. І ми їм подарували через світлини мрії, професії, хобі. За деякими «полювали» декілька днів, щоб зробити гарну світлину. Це діти – складні, але в цьому є і цікавість. Під час роботи  ми отримали неймовірну кількість позитиву. Також 4 роботи із цієї виставки були представлені на 20 Ювілейній виставці газети «День» в Києві, також ця виставка була представлена в Грузії, де ми з іншими фотографами презентували Україну»,-  розповів Олександр Балабай.

Основна мета фотовиставки - показати внутрішній світ людей з інвалідністю через мистецтво фотографії. Підтримка громадськості для особливої молоді дуже важлива, а інтеграційні заходи допомагають зрозуміти їх та подолати несприйняття. 

«Ми вважаємо, що завдяки цій виставці світ став до нас більш відкритий. Наші друзі завжди були відкриті до світу і ми мали таку чудову можливість трохи подорожувати Львівською областю і тепер маємо ще більше друзів. Ці фотографії – це поки що мрія, але це те, до чого ми прямуємо, наша глобальна місія і те, що вже діє в деяких країнах Європи. Це те, що ці люди дійсно працюють, мають якусь зайнятість та відчувають себе більш потрібними і реалізованими»,-  розповіла керівник проекту «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» Мар’яна Монич.

Переглянути виставку у Львівській ОДА можна ще упродовж тижня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ