Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській ОДА відбувся круглий стіл з питань альтернативної енергетики

1/3
Сьогодні, 17 жовтня, у Львівській ОДА відбувся круглий стіл «Біоенергія і село. Наука та практика. БезАльтернативний шлях до Альтернативної енергетики». про це інформують у прес-службі Львівської ОДА.

Серед учасників заходу – представники профільних департаментів Львівської ОДА, наукових установ, громадської організації «Кластер Енергії», сільськогосподарських підприємств.

«Ми сьогодні маємо позитивну динаміку по вітру, сонцю, наступним кроком мають бути проекти пов’язані з біомасою, біотеанолом і тими сучасними речами, які можна реалізовувати в області. Сьогоднішній круглий стіл є важливим для розуміння куди далі рухатись, адже ресурси на Львівщині є. Ми бачимо позитивні зрушення в сільському господарстві і тут ми розуміємо, що маємо ресурс для запровадження котелень на альтернативному виді палива. Також це розвиток дрібного і середнього підприємництва в галузі АПК і тут також є можливості для реалізації різноманітних проектів. Тут важливо працювати в партнерстві»,-  зазначив у вітальному слові перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.

Відтак, в межах зустрічі розглянули теми «Еволюційні передумови сталого розвитку енергетично самодостатньої Львівщини», «Стан та перспективи розвитку відновлювальної енергетики в сільському господарстві», «Шляхи підвищення ефективності переробляння деревини підприємств лісового господарства», «Проект біогазового комплексу».

Також заступник дииректора-начальник управління паливно-енергетичного комплексу Львівської ОДА Михайло Грет розповів присутнім про стимули програми енергозбереження для розвитку відновлювальноі енергетики, в тому числі, для біоенергетики, а виконавчий директор ГО «Кластер Енергії» Василь Прусак презентував плани спільних дій для Кластеризації розвитку напрямку «Біоенергетика».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ