Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львівській політехніці навчатимуть інженерів безпілотників

Culver Aviation та Національний університет «Львівська політехніка» підписали Меморандум про співпрацю, згідно з яким спеціалісти компанії долучаться до підготовки студентів за новою освітньою програмою «Безпілотні літальні апарати».

Про це стало відомо від пресслужби Національного університету “Львівська політехніка”.

“З нового навчального року в Інституті механічної інженерії та транспорту Львівської політехніки на кафедрі нафтогазової інженерії та зварювання стартує новий напрямок навчання – “Безпілотні літальні апарати” за спеціальністю №134 “Авіаційна та ракетно-космічна техніка”, – йдеться в заяві.

Студенти нової освітньої програми навчатимуться за трьома напрямами: 

“Проєктування та виробництво БпЛА”, “Обслуговування та експлуатація БпЛА” та “Технології зварювання при виробництві БпЛА”. 

Culver Aviation, компанія, що буде готувати майбутніх інженерів безпілотників, надає сервіси аерофотозйомки та моніторингу земної поверхні з допомогою БпЛА власної розробки. 

Олександр Даниленко, СЕО Culver Aviation, переконаний, що потреба у безпілотниках сьогодні дуже велика, і в України є всі шанси зайняти лідерські позиції з виготовлення БпЛА та підготовки спеціалістів. 

”Безпілотники – це одна з найбільш інноваційних технологій, яку потребують бізнеси у різних галузях: від агросектору до будівництва та логістики. Україна – повноцінний учасник цього ринку, ми уже виготовляємо достойні дрони і маємо перспективу стати одним з найпомітніших гравців на світовій арені. Разом з тим, індустрія БпЛА відчуває дефіцит кваліфікованих фахівців, тому команда Culver Aviation поділиться усім своїм досвідом, щоб допомогти «Львівській політехніці» підготувати талановитих українських інженерів». 

У компанії зазначають, що згідно з умовами меморандуму компанія буде ділитися зі студентами досвідом, запрошувати їх на стажування на виробництво і проводити спеціалізовані курси та тренінги. А також навчатиме студентів управляти дронами – ті зможуть опанувати додаткову професію та отримати сертифікат оператора БпЛА.

 «З допомогою Culver Aviation студенти зможуть на практиці поглиблювати знання з інженерії, авіаконструювання та програмування, а ще – отримати додаткові компетенції з дистанційного зондування землі, основ аерофотозйомки, метеорології та геодезії. Ми прагнемо надавати студентам актуальну та прикладну освіту – програма «Безпілотні літальні апарати» буде саме такою, – розповіла Олеся Максимович, завідувачка кафедри нафтогазової інженерії та зварювання Інституту механічної інженерії та транспорту НУ «Львівська політехніка». 

Максимальне держзамовлення на нову спеціальність складає 30 місць. Також студенти зможуть вступити на контрактну форми навчання, вартість якої становить 17 500 гривень на рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ